Over ons

 

 
De rijke historie begon toen slagersfamilie Spoor na vele omzwervingen terecht kwam in Alkmaar omdat Jhon Spoor’s grote liefde Janny daar woonde. Zij bezochten regelmatig hun stamcafé aan het Waagplein. Aldaar kregen zij het lumineuze idee om de slagerijen in Den Haag te verkopen en in Alkmaar de vleesgroothandel ”Het hele jaar door, vlees van Spoor” te beginnen. Kort daarna besloten zij ook hun geliefde stamcafé ’t Hartje over te nemen. Dit alles met het idee om het wat rustiger aan te doen. Echter, het werden rumoerige tijden zoals blijkt uit de mooie verhalen uit de gesprekken in het cafe. Met behoud van de sfeer en het gevoel zijn er gedurende jaren wel wat veranderingen geweest.

Na de komst van dochter Liesbeth in de zaak, hebben er wat grotere verbouwingen plaatsgevonden en is er nu ook het (vlees!) restaurant de Kleine Waarheid in Alkmaar en het buurtcafé de Bonte Koe in Koedijk bijgekomen. Tegenwoordig is ook haar zoon Sil Vendel met zijn vriend Joost Rijs dagelijks druk met de 3 zaken. Het is nu echt een familiebedrijf geworden. Voor de familie staat ondanks alle veranderingen één ding centraal: de sfeer en de gezelligheid! Of dat nou ’s morgens met een kopje koffie is, ’s middag met het borreluur of in de late uurtjes, iedereen is welkom en dat maakt het café zo speciaal. Kort gezegd: ”een bar die bindt”

Het café is 365 dagen per jaar geopend vanaf 10.00 in de ochtend tot laat in de avond. Festiviteiten zijn er aan de lopende band. Op het Waagplein voor de deur denkend aan oa; de Wandel 4 Daagse, Kaeskoppenstadt, Koningsdag, de 8 oktober viering of de  Alkmaarse Gay Pride. In het cafe zelf zijn regelmatig diverse thema avonden en live muziek die zijn te vinden in onze ''Agenda'' of op onze social media. Naast de super gezellige huiszangers zijn er talloze bekende artiesten die het cafe een legedarische avond hebben bezorgd; Tino Martin, Andre Hazes Jr., Gerard Joling, Wolter Kroes etc. Wie nog meer? Kijk dan even bij ''Live muziek''

Kom snel eens langs voor een goede kop koffie op ons prachtige terras, om met je vrijgezellenclub te zwaaien in de danspaal, met je vrienden te draaien aan het drankenrad, alleen te borrelen aan de bar of te dansen op de plaatjes van de leukste feest dj’s!