Over ons

 

Café 't Hartje, gevestigd in het bruisende hart van Alkmaar, heeft een rijke historie die teruggaat tot de tijd dat de slagersfamilie Spoor zich in 1981 in de stad vestigde. Na vele omzwervingen besloten Jhon Spoor en zijn grote liefde Janny om hun slagerijen in Den Haag te verkopen en in Alkmaar een vleesgroothandel ''Spoors Vlees'' te beginnen met de slogan "Het hele jaar door, vlees van Spoor". Niet lang daarna namen ze ook hun geliefde stamcafé 't Hartje over, met de intentie om het wat rustiger aan te doen.


Echter, rustige tijden bleken schaars, zoals blijkt uit de levendige verhalen die in het café worden verteld. Hoewel er door de jaren heen enkele veranderingen zijn geweest, heeft het café altijd vastgehouden aan de sfeer en het gevoel dat het zo geliefd maakt. Met de komst van dochter Liesbeth in de zaak zijn er enkele grotere verbouwingen doorgevoerd. Daarnaast heeft de familie ook andere zaken geopend, zoals het Restaurant De Kleine Waarheid in Alkmaar, buurtcafé De Bonte Koe in Koedijk, verschillende bnb's waar toeristen van over de hele wereld verblijven en sinds kort een foodtruck waar met veel plezier wordt diverse evenementen worden aangedaan.  Vandaag de dag zijn Liesbeth's zoon Sil Vendel en zijn vriend Joost Rijs dagelijks ook druk bezig met het runnen van deze zaken, waardoor het café is uitgegroeid tot een echt familiebedrijf.

Ondanks alle veranderingen blijft één ding centraal staan voor de familie: de sfeer en gezelligheid. Of je nu 's ochtends geniet van een kopje koffie, 's middags deelneemt aan het borreluur of 's avonds in de late uurtjes langskomt, iedereen is welkom in Café 't Hartje. Dit maakt het café zo bijzonder. Het is een plek waar mensen samenkomen en nieuwe herinneringen creëren.

Het café is 365 dagen per jaar geopend vanaf 10.00 uur in de ochtend tot laat in de avond. Het is een bruisende plek waar regelmatig festiviteiten plaatsvinden. Voor de deur, op het Waagplein, worden evenementen georganiseerd zoals de Wandel 4 Daagse, Kaeskoppenstadt, Koningsdag, de 8 oktober viering en de Alkmaarse Gay Pride. In het café zelf zijn er regelmatig thema-avonden en live muziekoptredens die vermeld worden in de agenda en op de social media van het café. Naast de supergezellige huiszangers hebben talloze bekende artiesten het café legendarische avonden bezorgd, waaronder Tino Martin, André Hazes Jr., Gerard Joling en Wolter Kroes.

 Kom snel langs bij Café 't Hartje om te genieten van een goede kop koffie op ons prachtige terras, te zwaaien aan de danspaal met je vrijgezellenclub, wilt draaien aan het drankenrad met vrienden, wilt borrelen aan de bar of wilt feesten op de avonden met geweldige DJ's en live muziek...
bij ons kan het allemaal!